Tagliatelle met baklapreepjes en champignon truffelroomsaus


Op vele verzoek hierbij een recept voor een baklap uit ons luxe vleespakket. Ik heb voor dit recept een baklap gekozen omdat deze iets steviger is dan kogelbiefstuk. Hierdoor voeg je een lekkere stevige bite toe aan het recept.

Wat heb je nodig:

  • 1 baklap
  • Zout en peper
  • Bak- en braadboter. Wij gebruiken hiervoor een combinatie van Bertolli boter en Croma maar dit kan je zelf invullen.
  • 250 gram spekjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel (witte) truffelolie
  • 250 gram tagliatelle
  • Handje pijnboompitten

 

Dep de baklap droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper. Laat het daarna op kamertemperatuur komen.

 

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Als deze bruin beginnen te worden haal je ze eruit en laat ze afkoelen in een kom. Gebruik daarna deze koekenpan om de spekjes te bakken. Hierbij hoef je geen boter toe te voegen omdat er voldoende vocht uit de spekjes komt om ze in te bakken. Bak de spekjes knapperig. Snipper de ui en voeg deze bij de spekjes. Maak vervolgens de champignons schoon en snij ze in reepjes. Voeg deze daarna bij je spekjes en ui. Bak het mengsel naar eigen wens gaar. Zet hierna het vuur laag en voeg de room en truffelolie erbij. Laat dit mengsel langzaam warm worden.

 

Intussen pak je een andere koekenpan en doe je hierin 2 klontjes boter: 1 klontje Bertolli boter en 1 klontje Croma. Dit vinden wij de lekkerste combinatie voor het bakken en braden van ons vlees.

 

Zet de pan op hoog vuur. Zodra de boter bruin wordt, doe je de baklap in de pan. Je kan dit bakken zoals biefstuk. Dus eerst dichtschroeien, wel in beweging laten, en daarna om en om bakken. Dit kan je naar eigen wens bakken. Als je van rauw houdt, kan je hem na enkele minuten al uit de pan halen. Vind je doorbakken lekkerder dan bak je hem wat langer. Snijd daarna je baklap in reepjes.

 

Doe de tagliatelle op je bord, schep de champignon truffelroomsaus erover, leg de baklapreepjes erop en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

 

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijk maaltijd!