Over ons


Veehouderij & Veehandel A. Kool

Ons familiebedrijf Veehouderij & Veehandel A. Kool is sinds 1998 gevestigd in de Hoeksche Waard. Onze boerderij zit aan de rand van het Oudeland van Strijen waar onze koeien vanaf 1 april tot 1 november buiten lopen en waar we ze met veel zorg grootbrengen. Het Oudeland van Strijen is een prachtig weidevogelgebied met vele grassoorten en verschillende kruiden.

Onze koeien zijn van het Hollandse ras: Verbeterd Roodbont. Dit ras staat bekend om zijn optimale vleeskwaliteit en daarom zorgen we goed voor onze koeien. Zo zorgen we ervoor dat de het kalf ook na de geboorte bij de koe blijft en dat ze samen de wei in gaan waarbij we 1 koe per hectare hanteren. Ook de dekstier loopt tussen de koeien in de wei voor natuurlijke voortplanting van het ras.

Bij ons is de cirkel rond: al onze koeien zijn geboren in Nederland en opgegroeid in de Hoeksche Waard. Er is dus geen enkele sprake van import. De dieren zijn gehuisvest op stro waarbij een groot gedeelte in groepsverband. Ons hooi en kuilgras wat we voeren, halen we uit het natuurgebied van het Oudeland. Naast onze rundfokkerij en mesterij, hebben we ook een schapenfokkerij.

 

Het (Hoeksche) vlees

Omdat we het belangrijk vinden dat al het vlees van onze koeien verwerkt wordt en er niets wordt verspild, bieden wij ons vlees als Luxe Vleespakket aan. Uit één koe komen meerdere vleespakketten. Alle pakketten die op een bepaalde leverdatum klaarstaan, komen dus uit dezelfde koe. De ochtend van de leverdatum wordt de koe door de slager verwerkt tot een pakket. Diezelfde avond heeft u dit verse vlees in huis. Hiermee voorkomen wij dat het vlees van onze koeien wordt verspild, en kunnen we u tegelijkertijd eerlijk, vers en  natuurlijk vlees zonder toevoegingen aanbieden. Oftewel: écht Hoeksch Vlees, want dat proef je!