Schnitzel paneren


In ons scharrelvarkensvleespakket zitten ongepaneerde schnitzels. Hierbij het recept om ze zelf te paneren.

Wat heb je nodig:

  • eiwit
  • olijfolie
  • bloem
  • paneermeel
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Klop als eerste het eiwit los met een scheutje olijfolie. Pak vervolgens 3 borden en bestrooi de eerste met bloem en de tweede met paneermeel. Dep de schnitzel droog en leg deze op het derde bord. Breng de schnitzel op smaak met het peper en zout. Haal deze vervolgens door het bord met bloem en schud het overtollige bloem eraf. Leg de schnitzel op het lege bord en bestrijk het met het mengsel van eiwit en olijfolie. Haal het vlees vervolgens door het bord met paneermeel en druk het paneermeel goed vast met je hand. Als het paneermeel goed vastzit dan kan je het overige losse paneermeel eraf schudden. Je gepaneerde schnitzel is nu klaar om gebakken te worden.

Doe tijdens het bakken geen deksel op de pan want dan kan het krokante laagje door de stoomvorming zacht gaan worden.

Eet smakelijk!