Salade met entrecote reepjes


In ons luxe vleespakket zitten ook lendelappen. Dit kunt u op 2 manieren bereiden: sudderen of kort braden. Bij dit laatste kent u de bereiding ook wel als entrecote. De lendelap oftewel entrecote kenmerkt zich door de rand met vet en de ‘spikkeltjes’ vet in het vlees. Dit zorgt voor een heerlijke sappige smaak. Dit stukje rundvlees is ook ideaal voor op de barbecue. De salade is daarvoor ook een passend bijgerecht.

Wat heb je nodig:

  • 1 lendelap
  • Zout en peper
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • Halve courgette
  • 125 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel balsamico dressing
  • Bak- en braadboter

Dep de lendelap droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper. Laat het rustig op kamertemperatuur komen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Als ze bruin zijn, haal je ze uit de pan en laat ze afkoelen in een kom.

Doe een klontje boter in dezelfde koekenpan en fruit de ui. Was en snij de courgette in blokjes van 1 cm bij 1 cm en voeg ze toe aan de ui. Bak deze met de ui mee tot ze beginnen te roosteren. Intussen kan je de champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Ook kan je alvast de paprika wassen en de zaadjes verwijderen. De paprika snij je ook in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Als de courgette en de ui bruin worden doe je er een klein beetje boter bij en voeg dan ook de champignons en paprika toe. Als je groentemengsel gaar is, haal je de pan van het vuur. Laat het in de pan afkoelen.

Zet een grote koekenpan met een dikke bodem op het vuur. Voeg de bak- en braadboter toe. Wij gebruiken altijd een combinatie van Croma en Bertolli maar wat anders kan natuurlijk ook. Laat de boter bruin worden en doe daarna de entrecote in de pan. Bak het om en om bruin. Je moet je lap wel in in beweging houden. Je kan het vlees naar eigen wens bakken. Hou hierbij de bereiding aan die je gebruikt bij biefstukje. Als de entrecote goed is, kan je hem in reepjes snijden.

Meng de rucola sla met het groentemengsel en de balsamico dressing door elkaar en leg de entrecote reepjes erop en bestrooi het met de pijnboompitten. Serveer eventueel met gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!