Maaltijdsalade met biefstuk


Op verzoek van m’n moeder en m’n zusje hierbij een recept voor een maaltijdsalade. Wij eten salade normaal gesproken als bijgerecht maar deze keer als hoofdgerecht en ik moet eerlijk zeggen: dat gaan we vaker doen!

Wat heb je nodig:

  • Biefstuk. Wij zijn echte vleeseters dus per persoon heb ik 1 biefstuk gebruikt.
  • Zout en peper
  • Bak- en braadboter
  • Ui
  • 250 gram champignons
  • Handje ongezouten notenmix
  • 10 cherrytomaatjes
  • Halve komkommer
  • Avocado
  • Balsamico dressing
  • Ei
  • 75 gram rucola

 

Laat de biefstuk langzaam ontdooien in de koelkast. Ik haal het vlees vaak de avond van te voren uit de vriezer en leg het dan in de koelkast. Haal een uur van te voren de biefstuk uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep het droog en bestrooi het met zout en peper.

Kook het ei in 9 minuten hard, laat het ‘schrikken’ onder de kraan en laat het vervolgens afkoelen.

Pel en snipper de ui en maak de champignons schoon. Smelt vervolgens een klontje boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg vervolgens de champignons toe en bak het mengsel gaar. In de tussentijd kan je alvast de komkommer schoonmaken en in blokjes snijden, de cherrytomaatjes wassen in vieren snijden en de avocado schillen, ontpitten en in blokjes snijden. Dit alles doe je alvast in de slakom en meng de dressing erdoor. Dit kan je naar eigen smaak toevoegen. Vervolgens meng je ook de gewassen rucola erdoor.

Intussen zullen de uitjes en champignons ook wel gaar zijn zodat je deze ook kan toevoegen. De pan kan je dan weer gebruiken om je biefstuk te bakken. Voeg daarvoor weer boter in de pan en laat dit goed heet worden. Schroei de biefstuk dicht en hou deze tijdens het bakken in beweging. Hoe lang je de biefstuk bakt, hangt ervan af hoe je hem wilt eten. Als de biefstuk goed is, haal je hem uit de pan en laat je het op de snijplank even rusten voordat je er reepjes van gaat snijden.

Pel alvast het ei en snij deze in plakjes. Schep het salademengsel op je bord, voeg wat noten toe, versier met het ei en de biefstuk en voeg eventueel nog wat dressing toe.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!