Groentesoep


Verse soep… (h)eerlijk! Overdag een heerlijke geur in de keuken en ’s avonds genieten van je verse maaltijd!

Wat heb je nodig:

  • 2 liter koud water
  • 1 schenkel
  • 150 gram gehakt en/of soepvlees
  • gehaktkruiden
  • eigeel
  • paneermeel
  • scheutje melk
  • 150 gram fijne soepgroenten
  • 2 bouillonblokjes
  • 75 gram vermicelli

Doe het water in de pan en voeg de schenkel erbij. Breng dit aan de kook. Als het kookt zet je het zachter. Je ziet dat er schuim naar boven komt. Dit schep je met een lepel uit de pan zodat er een heldere bouillon ontstaat. Laat deze bouillon trekken.

Intussen kan je de gehaktballetjes gaan maken. Voeg de gehaktkruiden, eigeel, paneermeel en scheutje melk bij het gehakt en draai er kleine balletjes van. Als je helemaal voor makkelijk gaat, kan je ook het soepvlees gebruiken. Dit is al in kleine stukjes gesneden en kan je zo aan je bouillon toevoegen. Hierbij moet je wel rekening houden dat dit enige tijd nodig heeft om gaar te worden.

Voeg het vlees of de balletjes bij je bouillon. Doe de soepgroente en bouillonblokjes erbij en laat het verder trekken. Bij ons staat dit gerust de hele middag op het fornuis waardoor de keuken heerlijk ruikt.

Als laatste voeg je de vermicelli toe. Zie hiervoor de beschrijving op de verpakking. Terwijl de vermicelli gaar kookt, kan je de schenkel uit de soep halen en kijken of je het vlees weer wilt gebruiken in je soep.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!