Goulash van doorregen runderlappen


Goulash staat bekend als een echt winters gerecht. Wij vinden dit gerecht zo lekker dat we het stiekem gewoon hele jaar door eten.

Goulash is een heerlijk stoofpotje die je goed kan combineren met gekookte aardappelen, aardappelpuree of rijst. In dit recept heb ik pandanrijst opgenomen maar dit kan je dus veranderen naar eigen smaak.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram doorregen runderlap
  • Klontje boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • 1 grote rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 winterpeen
  • 10 kleine zoete trostomaatjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 250 milliliter water
  • 1 kuipje runderbouillon
  • 200 gram pandanrijst

 

Snijd de doorregen runderlap in reepjes en breng deze op smaak met zout en peper. Vervolgens smelt je de boter in de braadpan. Als de boter bruin is, bak je de doorregen runderlappen kort aan.

 

Pel en snipper intussen de ui, was de trostomaatjes en paprika’s en verwijder de zaadjes en schil de winterpeen. Snijd de tomaatjes in vieren. Snijd de paprika’s in grote stukken. De winterpeen heb ik in plakken gesneden en deze weer in vieren gedeeld. Voeg de zojuist gesneden groente toe aan het vlees en bak ook dit even kort aan. Gevolgd door de paprikapoeder, chilipoeder en tomatenpuree. Schep alles goed om en voeg als laatste het water, runderbouillon en de bloem toe. Breng dit aan de kook en laat het daarna 3 uur rustig stoven.

 

Een half uur van te voren maak je je bijgerecht klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ons geval is dat de pandanrijst.

 

Schep de pandanrijst op je bord en voeg de Goulash toe.

 

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!