Chili con carne


Dit is een makkelijk en snel recept voor Chili con carne. In een handomdraai heb je een heerlijke veelzijdige maaltijd gemaakt. Zo kan je dit combineren met rijst, aardappelpuree of als vulling voor in je burrito of wrap! 

Wat heb je nodig:

  • (350 gram) gehakt
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 gram mais
  • 400 gram rode kidneybonen in chilisaus
  • 1 theelepel chilipoeder

Bak de spekjes in een droge hapjespan. Uit de spekjes komt voldoende vet dus je hoeft er geen boter bij te doen. Pel en snipper intussen de ui. Als je spekjes bruin beginnen te worden voeg je ui toe. Fruit deze mee. Na enkele minuten kan je het gehakt ook toevoegen. Vervolgens kan je paprika schoonmaken, de zaadjes verwijderen de paprika in blokjes snijden. Als je gehakt bruin is, voeg dan de paprika en de mails toe. Ik heb mais uit een blikje gebruikt en het vocht kan je ook toevoegen. Daarna voeg je de kidneybonen (ook inclusief het vocht) en chilipoeder toe. Roer dit allemaal goed door elkaar en laat het nog enkele minuten op het vuur staan zodat je het bijgerecht kan klaarmaken. Dit is goed te combineren met gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst of als vulling voor wraps of taco’s.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!