Beef Wellington


De kerstdagen komen er weer aan en dat betekent lekker eten. Dit is een makkelijk recept met weinig ingrediënten voor een (h)eerlijke Beef Wellington. 

Wat heb je voor 4 personen nodig?

  • 4 (kogel)biefstukken tussen de 100 en 125 gram per stuk. Probeer de biefstukken te gebruiken die klein van formaat zijn zodat ze straks goed in het bladerdeeg passen. Je kan eventueel ook een grotere biefstuk door midden snijden.
  • 400 gram kastanjechampignons.
  • 3 sjalotjes.
  • 1 eetlepel gedroogde tijm.
  • 8 plakken ontdooide roomboterbladerdeeg.
  • 200 gram parmaham.
  • 1 losgeklopt ei.
  • klontje boter

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Snij de kastanjechampignons en sjalotjes in stukken. Pureer deze met een staafmixer of in een keukenmachine tot een mooi prutje. Voeg de tijm erdoor. Verhit vervolgens wat boter in een koekenpan en bak dit mengsel. Als het gaar is, kan je het vuur zacht zetten zodat al het vocht verdampt.

Intussen kan je de biefstukken droogdeppen met keukenpapier. Pak ze vervolgens in met de rauwe ham.

Leg vervolgens 4 plakjes bladerdeeg klaar. Verdeel het mengsel over deze 4 plakken. Je moet de randen van het bladerdeeg wel vrij houden. Leg daarna de biefstuk erop. Probeer deze zoveel mogelijk in het midden te plaatsen. De vrijgehouden randen kan je nu met een klein beetje water vochtig maken. Plaats een ander plakje bladerdeeg eroverheen en druk de randen goed aan. Je kan deze eventueel met een vork nog even goed dichtdrukken.

Tenslotte bestrijk je de pakketjes met het losgeklopte ei. Je Beef Wellington is klaar voor de oven. Leg je pakketjes op een schaal met bakpapier en bak ze in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke kerstmaaltijd.