Spaghetti met gehaktballetjes


In ons luxe vleespakket zit natuurlijk ook gehakt. Dit veelzijdige rundvlees kan je gebruiken voor diverse recepten. Ons favoriete gerecht met gehakt is spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Het meeste werk zit in het draaien van de balletjes. Als dat eenmaal is gebeurd, dan heb je in een handomdraai een (h)eerlijk pastagerecht.

 

Wat heb je nodig?

  • Afhankelijk van je gezinssituatie kan je zelf bepalen hoeveel gehakt je gebruikt.
  • Gehaktkruiden
  • 1 eigeel
  • Scheutje melk
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 16 kleine trostomaatjes
  • 330 ml Heinz Frito
  • 1 eetlepel oregano
  • Gerapte parmezaanse kaas
  • Komkommer
  • Spaghetti

 

 

We beginnen dit gerecht met het draaien van de gehaktballetjes. Doe daarvoor het gehakt in een grote kom. Voeg de gehaktkruiden, eigeel, scheutje melk en paneelmeel hieraan toe en meng alles goed door elkaar. Vervolgens draai je hiervan de balletjes. Je kan zelf bepalen hoe groot je de balletjes maakt. Leg de gedraaide balletjes op een bord.

 

Verhit de boter in een braadpan. Als de boter bruin is, kan je de balletjes rondom bruin bakken. Intussen kan je de ui pellen en snipperen. Als de gehaktballetjes gaar zijn, kan je de ui erbij voegen. Daarna was je de tomaatjes en snij ze in vieren. Voeg ook deze toe aan de gehaktballetjes en ui. Roer dit mengsel goed door elkaar. Als de tomaatjes zijn geslonken, voeg je de Heinz Frito en de oregano toe. Dit mengsel laat je 5 minuten zacht koken.

 

Kook intussen de spaghetti volgens de verpakking gaar.

 

Was de komkommer, schil het en snij er plakjes van. De komkommer zorgt voor een frisse bite bij het pastagerecht.

 

Schep de spaghetti op je bord, de gehaktballetjes erop, de komkommer ernaast en bestrooi het geheel met de parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!