Rundercurry


Wat de boer niet kent, dat eet hij niet… gelukkig gaat dit gezegde bij ons niet op. Wij vinden het erg leuk om nieuwe recepten te proberen. Tijdens onze Open Stal gaf iemand aan op zoek te zijn naar rundvlees voor een rundercurry. Dat vonden wij een heel goed idee dus hierbij het recept van een (h)eerlijke rundercurry. 

Wat heb je nodig:

  • 500 gram doorregen runderlappen
  • 3 eetlepels gele currypasta
  • 1 oranje (rood kan ook) paprika
  • 165 ml Thaise kokoscreme
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • klontje Croma en Bertolli

Bereidingswijze:

Als eerste snij je de doorregen runderlappen in blokjes. Ik doe dit als het vlees nog een beetje bevroren is zodat je het makkelijker kan snijden. Laat het vervolgens verder ontdooien. Vervolgens snij je de paprika in kleine blokjes en pers je alvast de teentjes knoflook. Verhit de klontjes boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Als het vlees bruin is, voeg dan de currypasta en kokoscreme toe. Breng dit langzaam en al roerend aan de kook. Voeg vervolgens de paprika, knoflook en basterdsuiker toe. Laat dit mengsel langzaam en met de deksel op de pan sudderen voor minimaal 4 uur.

Deze curry is erg lekker in combinatie met pandanrijst en een frisse salade.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd.