Quinoa met gehaktballetjes


Sinds kort is er een nieuw Hoeksche Waards product: Quinoa van Boer & Zus! Deze heerlijke quinoa komt uit de Mookhoek. Hierbij een recept van Boer & Zus waarbij de Hoeksche quinoa wordt gecombineerd met Hoeksch Vlees. 

Wat heb je nodig (recept voor 2 personen):

  • 150 gram quinoa
  • 250 gram champignons
  • 150 gram verse spinazie
  • 175 gram gehakt (rund of lam)
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 75 gram feta
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1/2 bouillonblok
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Meg het gehakt, ei, paprikapoeder, tijm, peper, zout en paneermeel door elkaar. Draai er balletjes van. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten gaar en mooi bruin.

Intussen kan je de quinoa alvast koken. Breng hiervoor 500 ml water aan de kook. Voeg het halve bouillonblokje toe aan het kookwater. Spoel de quinoa goed af en voeg deze toe aan het kokende water. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit, giet de quinoa af en laat het nog even 5 minuten staan met de deksel op de pan.

Als de gehaktballetjes gaar zijn, schep je deze uit de pan op een bord en bak nu in dezelfde pan de champignons 5 minuten. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze begint met slinken.

Schep de quinoa en de gehaktballetjes door de champignons en de spinazie en verwarm nog kort mee. Maak het gerecht af met wat feta en geroosterde pijnboompitten.