Hoeksche Stoofpot


Dit is een recept van De Hoekschewaardse Telers waarbij twee Hoeksche Waardse producten samenkomen: Hoeksche Rooie en Hoeksch Vlees.

Wat heb je nodig:

  • 750g kleine ongeschilde Hoeksche Rooie, afgespoeld, licht geborsteld en doormidden gesneden
  • 500g sucadelappen, in blokjes
  • 2 middelgrote uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • bak & braad product
  • eventueel 500 ml vleesbouillon

Bereiding:

Bestrooi het vlees met peper en zout. Braad de stukjes aan in 4 el bak & braad product, in een snelkookpan of een ovenbestendige pan. Bak de uien en de knoflook enkele minuten mee. Voeg de kruiden, de laurierblaadjes en de paprikapoeder toe en meng alles goed. Schep de gezeefde tomaten erdoor. Tot slot de Hoeksche Rooie toevoegen. De snelkookpan kan nu dicht en op druk gebracht worden. Stooftijd: 45 min tot 1 uur.

Als een ovenpan gebruikt wordt; 500 ml vleesbouillon toevoegen en met de deksel sluiten. Ongeveer 4 uur stoven bij 150 graden. Na 2 uur vocht aanvullen, indien nodig.

Lekker met grof (stok)brood en spitskool.