Gehaktbrood


Dit keer een recept van een gerecht dat gezien mag worden: gehaktbrood gevuld met ei en ingepakt met spek.

Leuk om dit te maken voor een brunch, lunch of als diner tijdens de feestdagen. Kan natuurlijk ook als je eters krijgt. Het gehaktbrood moet namelijk 50 minuten in de oven dus dan heb je voldoende tijd om met de gasten te kletsen in plaats van je uit te sloven in de keuken.

Wat heb je nodig:
– 500 gram gehakt
– 1 ui
– 75 gram paneermeel
– 250 gram ontbijtspek: geen rondjes maar stroken
– 2 eetlepels mosterd
– 3 eetlepels ketchup
– 5 eieren
– Scheutje melk

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook 4 eieren in 9 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en verwijder de schil.

Bekleed vervolgens de cakevorm met het ontbijtspek. Straks pak je als het ware het gehaktbrood in met spek. Leg hiervoor de repen ontbijtspek vanuit het midden van de cakevorm maar buiten toe en overlap de repen zodat de hele vorm bedekt is. Hou aan de buitenkant voldoende spek over om de inhoud verder in te pakken.

Gehaktbrood gevuld met ei en ingepakt met spek.

Gehaktbrood gevuld met ei en ingepakt met spek.

Pel en snipper de ui en meng dit door het gehakt. Voeg vervolgens de overige ingrediƫnten door het gehakt: paneermeel, mosterd, tomatensaus, scheutje melk en het overgebleven ei. Neem wat van dit gehaktmengsel en bekleed hiermee de bodem van de ingepakte cakevorm. Leg hierop de 4 gekookte eieren. Met de rest van het gehakt en vul
hiermee de cakevorm. Zorg ervoor dat de eieren bedekt zijn met gehakt. Vervolgens klap je de ontbijtspek dicht zodat het gehakt helemaal is ingepakt.

Zet het ingepakte gehaktbrood 50 minuten in de oven. Giet halverwege het vrijgekomen vet weg. Mocht daarna weer veel vet vrijkomen dan kan je dit herhalen.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!