Saté


Wat hoort maakt een barbecue compleet? Precies… saté! Hierbij een simpel recept voor (h)eerlijke saté gemaakt van hamlappen.

Wat heb je nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel honing

Voeg al bovenstaande ingrediënten samen voor de marinade.

Snij de hamlappen in gelijke blokken en schep de marinade erdoor. Hutsel het allemaal goed door elkaar en laat dit gedurende een paar uur in de koelkast intrekken. Leg dan ook alvast de satéstokjes in een bak met water zodat ze niet verbranden op de barbecue. Daarna kan je de hamblokjes aan je stokjes rijgen. Let hierbij wel op dat je gelijke stukken aan hetzelfde stokje rijg.

Een tip om de hamlap eenvoudig in gelijke stukken te snijden: als het vlees nog niet helemaal ontdooid is.