Tijd voor een recept met ons lamsvlees. Dit is een makkelijk recept met weinig ingrediƫnten maar het maakt de gehaktballetjes net even anders.
Wat heb je nodig:
- lamsgehakt
- eigeel
- scheutje melk
- paneermeel
- fetakaas
- 1 eetlepel verse bieslook
- bak- en braadboter
Ik heb de kleine vierkante blokjes fetakaas gebruikt. Hiervan heb ik er een stuk of 20 uit laten lekken. Snij de fetakaas klein. Was en snij 1 eetlepel verse bieslook fijn. Meng de bieslook en de fetakaas door elkaar.
Meng het lamsgehakt met het eigeel, paneermeel en scheutje melk. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Pak de hoeveelheid gehakt waarvan je de balletjes wil maken. Maak hiervan een schijf in je handpalm. Leg in het midden het magsel van de fetakaas en bieslook. Vouw het gehakt mengsel weer dicht en maak er balletjes van.
Smelt de bak- en braadboter en bak de gevulde balletjes rondom bruin.
Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!