Marokkaans stoofpotje


Het is november: het regent, het waait en de bladeren vallen van de bomen. De tijd voor suddervlees is weer aangebroken. Dit keer een recept voor een (h)eerlijk stoofpotje.

Wat heb je nodig:

  • 350 Gram magere lappen
  • Peper en zout
  • Bak- en Braadboter
  • 3 Sjalotten
  • 300 Gram worteltjes
  • 2 Theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 Theelepels gemalen Komijn
  • Snufje Cayennepeper
  • 250 ml water
  • 1 Eetlepel bloem
  • Runder bouillonkuipje
  • Couscous

Als eerste snij je de magere lappen in dunne reepjes en breng deze op smaak met peper en zout. Smelt de boter in je braadpan en bak vervolgens het rundvlees bruin. Intussen kan je de wortelen alvast wassen en schrappen. Daarna snij je ze in plakjes. Als het vlees bruin is, voeg je de worteltjes toe. Vervolgens pel en snipper je de sjalotten. Voeg ook deze aan het vlees toe. Daarna kan je de specerijen toevoegen: koek- en speculaaskruiden, gemalen komijn en cayennepeper. Bestrooi de bloem erover, voeg het bouillonkuipje en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens lekker sudderen.

De duur van het sudderen is op elk fornuis anders. Bij ons staat het gerust de hele middag ( minimaal 4 uur) lekker te pruttelen waardoor het heerlijk ruikt in huis. Hou de tijd aan die je normaal gesproken ook gebruikt voor suddervlees.

Couscous is heerlijk bij dit gerecht. Maak dit volgens de verpakking klaar.

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijke maaltijd!