Jachtschotel met magere runderlap


Een (h)eerlijke ovenschotel met magere runderlappen en frisse appel, een echte klassieker voor de regenachtige dagen.

Wat heb je nodig? (Dit recept is voor 4 personen)

  • 325 gram of 2 magere runderlappen
  • 50 gram Croma
  • 50 gram Bertolli boter
  • Rundvleeskruiden
  • Paprikapoeder
  • Paneermeel
  • 3 uien
  • 1 kilo kruimelige aardappelen
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 1 Goudreinette appel
  • Scheutje melk
  • Klontje roomboter

 

Snijd de magere runderlappen in blokjes. Dit kan je het beste doen als de runderlap nog half bevroren is. Kruid vervolgens de rundvleesblokjes met de rundvleeskruiden en de paprikapoeder naar eigen smaak.

 

Smelt vervolgens beide botersoorten in de braadpan. Voeg de rundvleesblokjes toe als de boter bruin is. Bak de blokjes even kort aan. Snijd intussen de uien in grove stukken en voeg deze aan de rundvleesblokjes toe. Blus af met een beetje water en laat het rundvlees lekker sudderen. De duur is afhankelijk van uw gasfornuis. Ik heb de rundvleesblokjes 3,5 uur laten sudderen.

 

Ga ongeveer een uur voordat u aan tafel gaat verder met het recept. Schil de aardappels en kook deze gaar. Kruimel ondertussen een plakje ontbijtkoek en voeg deze toe aan het vlees.

 

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes.

 

Giet de aardappels af als ze gaar zijn, stamp ze fijn en voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe. Blijf stampen totdat je een puree krijgt.

 

Zet de ingevette ovenschaal klaar, nu begint de opbouw van de jachtschotel! Halveer de puree en bedek de bodem van de ovenschaal. Hierop leg je de helft van de appelschijfjes. Giet het vlees- en uienmengsel hier overheen. Leg hierop de rest van je appelschijfjes. Bedek vervolgens deze schotel met de rest van je aardappelpuree. Bestrooi de jachtschotel met paneermeel.

 

Zet de jachtschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Eet smakelijk en geniet van je (h)eerlijk maaltijd!